Antić: Uslov za isplatu 50.000 RSD rudarima je...

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Uslov za isplatu 50.000 RSD rudarima je...

Beograd -- Uslov za isplatu druge rate od 50.000 dinara rudarima Resavice na ime neisplaćenog smenskog rada je potpisivanje i prihvatanje sporazuma sa poslovodstvom.

To je izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, dodajući da je taj sporazum uslov za isplatu druge rate čija isplata je planirana ovih dana.

"Mi smo potpuno odgovorni prema zaposlenima, poslovodstvu sindikatima Resavice - napravite sporazum i da u sinergiji i dogovoru isplatimo drugu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ratu za sve rudare koji prihvate sporazum. Nemoguće da neko uzima rate po sporazumu, a nastavlja sa izvršnim procesima i naplaćuje neka stara potraživanja kroz oduzimanje uglja putem sudskih izvršenja. Sporazum je uslov za rate", rekao je Antić.

On je rekao da problem neisplaćenog smenskog rada datira od 2005. godine i da postoji veliki broj tužbi zaposlenih za neisplaćeni smenski rad iz tog perioda.

"Ova vlada je prva vlada, od tada, koja nije pobegla od problema ili ga ignorisala i prihvatila je da sa predstavnicima radnika i sindikata o tom problemu razgovara", rekao je Antić.

On je kazao da je početkom ove godine sa zaposlenima dogovoreno da se isplati svima 50.000 dinara na ime neisplaćenog smenskog rada za period od više godina unazad uz obavezu da se napravi sporazum sa poslovodstvom, kojim bi se definisao način isplate tog ostatka, dinamika isplate.

U okviru tog sporazuma predviđeno je da oko Dana rudara (6. avgusta) dobiju još jednu ratu za ovu godinu - oko 50.000 dinara.

"Kako taj period od februara do danas očigledno nije ozbiljno shvaćen i došli smo do toga da ne postoji sporazum, a očekuje se druga rata koja proističe iz sporazuma", rekao je Antić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.