Antić: U rudarstvu se očekuju velike investicije

Izvor: Beta, 13.Mar.2019, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: U rudarstvu se očekuju velike investicije

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić danas je izjavio da je rudarstvo postalo jedna od dugoročno najperspektivnijih privrednih grana u Srbiji gde se očekuju velike investicije.Antić je na obeležavanju 73. godine rada Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu rekao da će u budućnost biti značajni rezultati rudarstva, čemu će veliki doprinos dati stručnjaci tog fakulteta.On je naveo da je trenutno u Srbiji 140 istražnih polja, a eksploatacionih 220."Realizovane investicije u istraživanja u rudarstvu prošle godine su dostigle 100 miliona dolara, a 2014. godine su bile planirane na 25 miliona dolara, što pokazuje da su investitori imali jasne perspektive otvaranja rudnika", rekao je Antić.Kazao je da su investicije u eksploataciju ruda u Srbiji preko milijardu evra, a da se u 2019. godini planiraju dodatna ulaganja od 500 miliona, čemu će veliki udeo dati strateško partnerstvo u RTB-u."Priroda nam je dala veliki potencijal, mi ćemo kao država da obezbedimo svetske uslove da investiranje u rudarstvo bude atraktivno, a Rudarsko-geološki fakultet će dati stručan kadar i imaćemo sjajne rezultate", rekao je Antić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antić: U rudarstvu se očekuju velike investicije

Izvor: Beta Video, 13.Mar.2019

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić danas je izjavio da je rudarstvo postalo jedna od dugoročno najperspektivnijih privrednih grana u Srbiji gde se očekuju velike investicije. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.