Ante Simonić nakon objave predsjedničke kandidature istupio iz HSS-a

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Jul.2019, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ante Simonić nakon objave predsjedničke kandidature istupio iz HSS-a

RIJEKA - Sveučilišni profesor farmakologije, političar i diplomat Ante Simonić, koji je jučer najavio kandidaturu za predsjednika Republike, istupio je iz Hrvatske seljačke stranke (HSS), u kojoj je godinama bio članom. 

Potvrdio je to jučer Novom listu sam Simonić, ali i predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

- Gospodin Simonić poslao je ispisnicu u stranku. Kao našem bivšem članu, želimo mu svaku sreću - kazao nam je Beljak.

Upitan je li sa Simonićem >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << razgovarao o mogućnosti da postane predsjednički kandidat HSS-a i Amsterdamske koalicije, Beljak je odgovorio kako Simonić već dugo nije aktivan u HSS-u.

Simonić nas je jučer poslije podne obavijestio kako je »prije sat vremena napisao i poslao ispisnicu iz HSS-a«.

- To sam najavio, to sam i napravio - kaže.

- Mislio sam da je bolje da to što prije raščistim. Nastavljam svojim dosadašnjim putem, kojim sam, smatram, išao i u HSS-u. Slijedim projekt općeg dobra, bez ikakvih ekstrema, a to je ono što je HSS uvijek zastupao. Sada stranka ide nekim drugim putem, a ja zato i tražim svoj vlastiti - kaže Simonić.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.