Angola zainteresovana za srpske proizvode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2016, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Angola zainteresovana za srpske proizvode

Angola je zainteresovana za srpske proizvode, u tu zemlju stiže organska hrana iz Zapadne Srbije, a prilikom posete načelnika generalštaba angolskih Oružanih snaga selu Koštunići, istaknuta je potreba za saradnjom u još nekom oblastima.

Na južnim padinama Suvobora, smestili su se Koštunići. U selu živi oko 550 meštana i svako novo radno mesto, nada je da će mladi ostati. Novootvorena fabrika za proizvodnju i preradu organske hrane, šansu je dala upravo ljudima iz svog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sela.

"Radimo u dve tri smene, u zavisnosti od obima posla. Od ovog posla se može pristojno živeti, usput radimo i na našim imanjima", kaže jedan od radnika Zoran Mirković.

U selu velike ekološke vrednosti, jabuke, šljive i maline su izvanrednog ukusa, a posebnog kvaliteta su šumski plodovi i lekovito bilje.

"Sirovine koja se ovde prerađuju vrlo su kvalitetne. Šljive, kruške, jabuke, dunje, maline, kupine, sve je sa ovog područja, izuzev kajsije koje otkupljujemo sa područja Čačka. Iz ove fabrike proizvodi su zdravstveno bezbedni i mogu je konzumirati svi, od male deca pa sve do najstarijih", objašnjava diplomirani inženjer prehrambene tehnologije Pantelija Gačić.

Fabrika "Grab" ima nekoliko pogona i to za proizvodnju voćnih rakija, slatkog programa, sokova i meda. Sve to probali su gosti iz Angole.

"Sviđaju nam se proizvodi iz ove fabrike. Mislim da su izuzetni. Naravno da želimo za Angolu dosta proizvoda iz Srbije", rekao je prilikom otvaranja fabrike načelnik generalštaba Oružanih snaga Angole Geraldo Sa Čipenga Nundo.

"I do sada smo isporučivali robu za Angolu. Računam da će 50 odsto proizvoda iz ove fabrike ići za tu afričku zemlju, počev od lanč paketa za vojsku, pa preko džemova, marmelada, sokova i rakije. Ništa nije slučajno, general Nundo je došao da otvori ovu fabriku", naglasio je predsednik Jomil grupe Jovan Čeković.

Visoka vojna delegacija posetila je i kompaniju "Jomil" sa kojom Angola trenutno sarađuje u tri segmenta, a reč je o vojno-tehničkoj saradnji, inženjeringu i građevinarstvu, odnosno u civilnim poslovima vezanim za poljoprivredu i prehrambenu industriju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.