Analitičari: Valamar Riviera povoljno preuzeo Hotele Baška

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jun.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Analitičari: Valamar Riviera povoljno preuzeo Hotele Baška

ANALIZA - Valamar Riviera povoljno je preuzeo Hotele Baška, ocjena je analitičara iCapitala.

Na temelju financijskih veličina za prošlu godinu, preuzimateljske multiple su EV/S 3,8x, EV/EBITDA 9,9x i P/B 1,4x. Usporedbe radi, nedavne transakcije (Plava laguna/Istraturist i Adris Grupa/Grand Hotel Imperial) davale su multiple EV/S 3,2x, EV/EBITDA 10,8x i P/B 1,6 x.

Prema ocjeni analitičara iCapitala, preuzimanje Hotela Baška trebala bi donijeti vrijednost dioničarima >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Valamara Riviere. Valamar je dobio kvalitetne smještajne kapacitete u regiji koju dobro poznaje.

Valamar Riviera d.d. sklopila je prekjučer kupoprodajne ugovore prema kojima stječe većinski udio u tri društva s ograničenom odgovornošću, Baškaturist, Mirta Bašćanska i Vala Bašćanska u čijem je vlasništvu ukupno 83,82% dionica Hotela Baška d.d. i time ostvarila prvu veliku akviziciju na Jadranu te potvrdila namjeru da budući rast vidi kroz širenje na Jadranu i u regiji.

Isplatom ugovorene kupoprodajne cijene Valamar Riviera steći će 96,84% udjela u društvu Baškaturist d.o.o., 91,24% udjela u društvu Mirta Bašćanska d.o.o. i 99,67% udjela u društvu Vala Bašćanska d.o.o. za ukupnu kupovninu od 23,2 milijuna eura. Zatvaranje transakcije očekuje se do kraja lipnja.

Hoteli Baška d.d. u svom sastavu ima hotel Corinthia 3* s 431 smještajnom jedinicom, hotel Zvonimir 4* s 85 , Atrium i Adria 4/5* s 92 smještajne jedinice te dva kampa s ukupnim kapacitetima za gotovo 3.000 gostiju.

Valamar je na otoku Krku prisutan i poslovno aktivan kroz objekte i sadržaje nekadašnjeg »Zlatnog otoka« – hotel Valamar Koralj te kampove Ježevac, Krk i Škrila u koje je u proteklih deset godina uloženo oko 150 milijuna kuna. Poslovni model i turistička imovina tvrtke Hoteli Baška izrazito su kompatibilni s

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.