Amerikanci tokom praznika potrošili rekordne 222 milijarde dolara na kupovinu preko interneta

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 14:49

Amerikanci tokom praznika potrošili rekordne 222 milijarde dolara na kupovinu preko interneta

Amerikanci su pojačali kupovinu putem interneta tokom praznične sezone, potrošivši rekordne 222 milijarde dolara na elektroniku, igračke i druge artikle.

Prema izveštaju kompanije Adobi analitiks objavljenom u četvrtak, smanjenje potrošnje između 1. novembra i 31. decembra označava povećanje od 4,9% u odnosu na prethodnu prazničnu sezonu kupovine.

Kupce su privukli veliki popusti, kao i opcije "kupi odmah, plati kasnije", prema Adobu.

Ovi podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doprinose dokazima da Amerikanci i dalje agresivno troše – uprkos tome što su anketarima rekli da im trenutna ekonomska situacija ne ide u korist.

Adobi je ranije izvestio da su kupci samo na “Cyber ​​ponedeljak” potrošili rekordnih 12,4 milijarde dolara na kupovinu putem interneta.

Da bi privukli potrošače, trgovci su se oslanjali na promocije. Adobi navodi da su popusti za kupovinu putem interneta dostigli rekordne visine ove praznične sezone, dostižući vrhunac od 31% niže cene elektronike, u poređenju sa 25% u 2022. Popusti na igračke su dostigli vrhunac od 28% (u poređenju sa 34% u 2022), dok je odeća dostigla vrhunac od 24% (u poređenju sa 19% u 2022).

Potrošači su se takođe oslanjali na kratkoročno finansiranje. “Kupi sada, plati kasnije” povećalo se za 14% u odnosu na prošlu godinu na rekordnih 16,6 milijardi dolara.

Podaci nisu prilagođeni inflaciji. Internet cene pale su 5,3% u odnosu na isti period prošle godine u decembru, prema Adobu. To znači da je povećanje potrošnje ove praznične sezone vođeno rastućom tražnjom, a ne fluktuacijama cena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.