Amerika i Bugarska najveći kupci oružja i municije

Izvor: Capital.ba, 27.Okt.2023, 14:06

Amerika i Bugarska najveći kupci oružja i municije

SARAJEVO – BiH je ove godine zaključno sa septembrom izvezla oružje i municiju u vrijednosti od čak 218,7 miliona KM, a najveći kupac su SAD, piše “Dnevni avaz”. FOTO: Pixabay Podaci za devet mjeseci ove godine jasno pokazuju da bi do kraja decembra BiH mogla da obori sve rekorde kada je riječ o izvozu oružja i municije, navodi list. U poređenju sa devet mjeseci 2022. godine, ove godine je izvezeno 20 odsto više, dok je za cijelu prošlu godinu oružja i municije izvezeno u vrijednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << od 253 miliona KM. Prema posljednjim podacima Spoljnotrgovinske komore BiH, najveći kupac oružja i municije iz BiH su SAD i one su dale 71,3 miliona KM za proizvode iz BiH. Bugarska, koja prošle godine nije bila ni među prvih 10 kupaca, u devet mjeseci ove godine dospjela je na drugo mjesto. U Bugarsku je BiH izvezla robu u vrijednosti od 27,3 miliona KM. Na trećem mjestu je Turska /26,2 miliona KM/, potom Saudijska Arabija /15,4 miliona KM/, te Malezija /11,2 miliona KM/ i Srbija /9,2 miliona KM/. Srna Чланак Amerika i Bugarska najveći kupci oružja i municije се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Ko su najveći kupci oružja iz BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2023

SARAJEVO - BiH je ove godine zaključno sa septembrom izvezla oružje i municiju u vrijednosti od čak 218,7 miliona KM, a najveći kupac su SAD.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.