Amerika dostigla limit javnog duga, prijeti joj bankrot u junu

Izvor: Capital.ba, 20.Jan.2023, 11:43

Amerika dostigla limit javnog duga, prijeti joj bankrot u junu

SARAJEVO – Američka vlada u četvrtak je dosegla limit zaduživanja od 31,4 biliona dolara, usljed neslaganja između Predstavničkog doma pod kontrolom republikanaca i demokrata predsjednika Džoa Bajdena oko podizanja limita, što bi moglo dovesti do fiskalne krize za nekoliko mjeseci. FOTO: Pixabay Ministrica finansija Dženet Jelen obavijestila je čelnike Kongresa, uključujući predsjednika Predstavničkog doma Kevina Mekartija, da je njeno ministarstvo počelo koristiti vanredne mjere upravljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << gotovinom koje bi mogle odgoditi bankrot do 5. juna. Republikanci, sa nedavno osvojenom većinom u Predstavničkom domu, imaju za cilj da iskoriste vrijeme dok se ne iscrpe vanredne mjere Ministarstva finansija kako bi dobili smanjenje potrošnje od Bidena i Senata predvođenog demokratama. Predstavnici privatnih korporacija i najmanje jedna agencija za kreditni rejting upozorili su da bi dugotrajni sukob mogao potresti tržišta i poremetiti ionako poljuljanu globalnu ekonomiju. Jelen je upozorila da je datum u junu podložan “značajnoj neizvjesnosti” zbog izazova u predviđanju državnih isplata i prihoda u budućim mjesecima. “S poštovanjem pozivam Kongres da djeluje brzo kako bi zaštitio punu vjeru i kredit Sjedinjenih Država“, rekla je Jelen čelnicima Kongresa u pismu u četvrtak. Ali nije bilo znakova da su republikanci ili demokrate voljni popustiti, javlja Reuters.    Fena Чланак Amerika dostigla limit javnog duga, prijeti joj bankrot u junu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

AMERIKA JE TEHNIČKI BANKROTIRALA Senat nije podigao gornju granicu zaduživanja, Jelen: "Koristimo VANREDNE MERE upravljanja gotovinom"

Izvor: Blic, 20.Jan.2023

Vlada SAD je u četvrtak dostigla ograničenje zaduživanja od 31,4 milijarde dolara, usred neslaganja između Predstavničkog doma pod kontrolom republikanaca i demokrata predsednika Džoa Bajdena oko podizanja gornje granice, što bi moglo da dovede do fiskalne krize za nekoliko meseci.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.