Američki vojnici napustili područje oko jezera Gazivode

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Avg.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki vojnici napustili područje oko jezera Gazivode

PRIŠTINA - Pripadnici američkih vojnih snaga iz sastava Kfora povukli su se sa prostora jezera Gazivode, gdje su juče proveli dan.

Na prilazima jezeru i hidroelektrani nema ni vozila ni vojnika Kfora, javlja RTS. Vojnici sada patroliraju magistralom u Zubinom Potoku, a sever Kosova povremeno nadleće helikopter Kfora.

Vojnici Kfora juče su više od 13 sati bili na prostoru jezera Gazivode, gde su, kako naveli, bili na redovnoj vježbi.

Na terenu je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ukupno devet borbenih vozila američkih snaga i nekoliko desetina vojnika.

Iz komande Kfora u Prištini juče je saopšteno da je reč o unapred planiranoj aktivnosti i da nije u pitanju stavljanje pod kontrolu jezera Gazivode.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.