Američki trgovinski div se širi na evropskom tržištu

Izvor: B92, 05.Apr.2023, 19:00

Američki trgovinski div se širi na evropskom tržištu

U Nemačkoj bi Aldi, Lidl i Co uskoro mogli da dobiju novog konkurenta. Američki div probija se na tržište ove zemlje.

Kako izveštava Lebensmittel Zeitung, novi "igrač" je na pomolu u nemačkoj maloprodaji, prenosi Fenix magazin.

Američka grupacija 7-Eleven ima velike planove za širenje u zapadnoj Evropi. Osim u zemljama poput Francuske, Italije ili Španije, žele da krenu i u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

Podružnica japanskog Seven & I Holdinga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želi da kontaktira primatelje franšize koji već nude postojeći maloprodajni koncept. Takođe bi mogao da se razmotri gastronomski i hotelski koncept.

U saopštenju 7-Eleven je istakao kako vidi "veliki potencijal" za nemačko tržište. Za 2023. godinu pretpostavlja se nemački promet od 10,53 milijarde evra, za 2027. godinu predviđa se čak 11,90 milijardi evra.

Prema vlastitim izjavama, 7-Eleven trenutno ima više od 83.000 podružnica širom sveta. Koliko je lokacija planirano u zapadnoj Evropi još nije saopšteno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.