Američki stručnjaci: Stižu bolji dani za Rusiju

Izvor: Vesti-online.com, 21.Dec.2016, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki stručnjaci: Stižu bolji dani za Rusiju

Američke sankcije protv Rusije trebalo bi da budu ukinute naredne godine, piše Blumberg

Kako kaže 55 odsto ispitanih Blumbergovih analitičara, može se očekivati da Vašington ublaži sankcije. Pobeda Donalda Trampa doneće fundamentalne promene u američkoj spoljnoj politici, smatraju oni. Tramp nije izneo nikave detalje o tome kako će obnoviti odnose sa Rusijim, rekao je jedan Blumbergov izvor.

I dalje nije jasno da li će SAD ublažiti sankcije nezavisno od EU, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao je šef za procenu rizika tržišta u razvoju. Blumberg navodi da bi EU ispratila odluku SAD i ukinula sankcije verovatno u narednih 12 meseci, prema proceni analitičara.

- Ako SAD ukine sankcije, biće nemoguće da se postigne dogovor među članicama EU da produže rampe - kaže Čarls Movit ekonomista u Vašingtonu.

List navodi i podatke da bi privredni rast Rusije trebalo da bude veći sledeće godine. Takođe, i poverenje investitora raste, kako u ruske akcije tako i u rublju. Predviđaju da rublja neće beležiti veći pad naredne godine, ali ne isključuju njen značajan rast.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.