Američki fondovi dali ponudu za preuzimanje Victoria Groupa

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Nov.2017, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki fondovi dali ponudu za preuzimanje Victoria Groupa

NOVI SAD - Američki konzorcijum, koji čine York Capital Management i Elements Capital Partners, dostavio je danas ponudu za otkup akcija Victorija Groupa sa namerom da investira u poljoprivredni sektor u Srbiji, saznaje Tanjug.

Investitori su nakon detaljnog sagledavanja Viktorija Grupe, njenih resursa i potencijala odlučili da ulože 100 miliona evra kako bi stabilizovali poslovanje ove kompanije i otišli korak dalje u rastu i razvoju njenog rada i poslovanja, rečeno je Tanjugu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u ovom investicionom konzorcijumu.

Investitori nameravaju da dokapitalizacijom Victoria grupe sačuvaju 1.700 radnih mesta i otvore mogućnost za zaposlenjem dodatnih 500 radnika, kao i da sačuvaju 4.000 farmera koji zavise od poslovanja Victoria Grupe.

Beogradski mediji su prošlog vikenda objavili da je kompanija "MK Grupa", u vlasništvu biznismena Miodraga Kostića, jedna od zainteresovanih firmi za kupovinu "Victoria grupe", i da su u trci još dve kompanije sa kojima se takođe vode razgovori.

York Capital Management je svetska investiciona kompanija osnovana 1991. godine u Njujorku, a prema poslednjem finansijskom izveštaju iz 2016. njihova investiciona ulaganja iznosila su prošle godine 21,7 milijardi dolara, što ih svrstava u 20 najvećih "hedž" fondova u svetu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.