Američka investicija - epski dan za Srbiju (FOTO)

Izvor: Mondo, 14.Maj.2019, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka investicija - "epski dan za Srbiju" (FOTO)

Na Novom Beogradu danas je počela gradnja najsavremenijeg tehnološkog kampusa koji podiže američka kompanija NCR. "Danas vraćamo osmeh na lice celoj Srbiji", kaže predsednik Vučić. Iz NCR poručuju: Epski dan za Srbiju!

NCR kampus će biti najveći tehnološki kampus te kompanije u Evropi, a završetak radova je planiran za početak 2021. godine.

Investicija u novi kampus je vredna oko 90 miliona dolara i nalaziće se u Bloku 42 u Bulevaru Milutina Milankovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << preko puta ulaza u Super Vero.

Zgrada kampusa će zauzimati površinu od oko 30.000 metara kvadratnih i imaće dva nivoa ispod zemlje za parking, prizemlje u kome će se nalaziti maloprodajni i ugostiteljski objekti i još sedam spratova najsavremenijeg poslovnog prostora.

U kampusu će moći da radi više od 4.200 ljudi.

Pri projektovanju kampusa predviđeno je korišćenje najnovijih tehnologija i moderan radni prostor. Imaće dodatne sadržaje potput prostorija za relaksaciju.

"Danas vraćamo osmeh na lice celoj Srbiji"

Potrebni su nam pamet i nove tehnologije, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz ocenu da je investicija američke kompanije NCR jedna od pretpostavki za bolju budućnost naše zemlje.

Vučić je rekao da i ova investicija pokazuje da odnosi između Srbije i SAD mogu da budu neuporedivo bolji.

Izvor: Tanjug

"Mi smo mali da bi menjali budućnost SAD, ali sam uveren da možemo u skladu sa našom veličinom da doprinesemo da SAD bude za nijansu još uspešnija", rekao je Vučić.

"Donosimo osmehe ne samo za do sada zaposlenih 3.135 judi i novih 1.000 koji će biti zapolene u kampusu, već vraćamo osmeh na lice celoj Srbiji", naglasio je Vučić.

Vučić kaže da veruje da zajedničkim radom možemo da stvorimo bolje uslove za naš narod i dodao da je Srbija podržala taj projekat sa 14 miliona evra, kao i da su Srbji potrebne nove tehnologije i pamet, koja će sve da doživaljava kao izazov koji treba rešiti, a ne kao problem.

NCR ulaže u Srbiju zbog dobre investicione klime, ali i odličnih radnika, poručio je predsednik i izvršni direktor te kompanije Majkl Hejford.

Kaže i da je kancelarija u Beogradu najveća njihova kompanija u svetu i da u Srbiji imaju najviše zaposlenih, uključujući i kampus u Atlanti.

"Mislim da će to biti najlepša zgrada koju imamo u svetu. Biće odlično mesto za rad, ali nas, kao kompaniju, ne čine naše zgrade, već ljudi", istakao je Hejford.

On je naveo da NCR ulaže u Srbiju zbog odlične investicione klime, ali i radnika, koji su energični, posvećeni, imaju odličnu radnu etiku. "Ovde u Beogradu su naši ljudi", poručio je Hejford.

Operativni direktor NCR Oven Saliven rekao je da Srbi imaju pobedničku tradiciju, kao na primer u košarci, ali da je taj duh prepoznao i kod rukovdstva i kod svih zaposelnih u NCR u Srbiji.

Kako ističe, kada je došao u Srbiju bio je impresioniran i kvalitetom zaposlenih i činjenicom da se u kol-centru govori na 17 jezika, ali i energijom koju su zaposleni uložili.

"Srećni smo što smo došli do ove tačke, dobro je biti ovde", rekao je on i dodao da će NCR nastaviti da ulaže u tehnologiju.

"Nadam se da će to partnerstvo nastaviti", zaključio je Saliven.

Predstavnica NCR Srbija Marija Živanović Smit, koju je predsednik odlikovao medaljom zbog zasluga za dolazak te američke korporacije u Srbiju, izjavila je da je polaganje kamena temeljca za kampus NCR epski dan za istoriju kompanije, Srbiju i srpsko-američke odnose.

Izvor: Tanjug

Ona je napomenula da NCR u Srbiji zapošljava više od 3.000 "blistavih umova" koji su doneli talenat i kreativnost, te posebno zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na beskrajnoj energiji.

"Velike stvari se dešavaju kada kada se spojimo Srbiju i Ameriku. Pogledajmo primere Nikole Tesle, Mihaila Pupina, ratne heroje Mičel Pejdž i Aleksu Mandusića ili sportiste poput Vlade Divca i Pita Maravića...", rekla je Smit.

NCR je sjajan primer zbog čega sve više američkih kompanija želi da investira i otvara radna mesta u Srbiji, poručio jeambasador SAD Kajl Skot.

Skot je rekao da je NCR u Srbiju došao nakon analize investicione klime, a zbog visoko školovane i tehnički osposobljene radne snage koja govori strane jezike, predvidivosti kretanja tržišta, sve bolje infrastrukture i podrske Vlade Srbije.

"Što Srbija bude više radila na jačanju tih ključnih elemenata, sve više američkih kompanija će slediti primer NCR", rekao je Skot.

On je naveo da je novi kampus "blistav simbol saradnje dve zemlje i privrede" i polazna osnova za mlade da napreduju i vode zemlju u buduće digitalne transformacije.

ŠTA JE NCR

NCR korporacija je vodeća kompanija u oblasti softvera i pružanja usluga u sektoru finansija, maloprodaje, ugostiteljstva i telekomunikacija.

Ta korporacija ima oko 34.000 zaposlenih i posluje u 180 zemalja.

Sedište NCR-a je u Atlanti, u američkoj državi Džordžija.

Kako je ranije objavljeno, kampus NCR će se nalaziti uz Železničku stanicu Novi Beograd.

NCR u Srbiji posluje već osam godina i zapošljava trenutno više od 3.100 većinom mladih i talentovanih ljudi, koji se bave rešavanjem najrazličitijih tehnoloških izazova i pružaju podršku klijentima širom sveta.

U Novom Beogradu će se nalaziti drugi kampus koji amrički NCR podiže negde u svetu, a prvi je izgrađen u Atlanti.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Počinje gradnja najsavremenijeg kampusa na Novom Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2019

Na Novom Beogradu danas je označen početak gradnje najsavremenijeg tehnološkog kampusa koji podiže američka kompanija NCR, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića...NCR kampus će biti najveći tehnološki kampus te kompanije u Evropi, a završetak radova je planiran za početak 2021....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.