Amazon u Češkoj traži 2.500 radnika

Izvor: Akter, 15.Nov.2015, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amazon u Češkoj traži 2.500 radnika

Američka kompanija za internet trgovinu Amazon traži za svoj distributivni centar u Češkoj otvoren u oktobru, ukupno 2.500 ljudi

Oni bi trebalo da pomognu u obradi narudžbina čiji broj pred Božić i Novu godinu značajno raste, rekao je agenciji ČTK portparol Amazona u Češkoj Karel Tašner. U distributivnom centru sada radi 1.500 stalno zaposlenih.

"Postoji veliko interesovanje za sezonski rad. Već sada imamo više od 1.400 zaposlenih na određeno vreme i svakog >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << dana dolaze desetine ljude", kaže Tašner. Do kraja 2017. godine distributivni centar će imati 2.000 stalnih i još 3.000 sezonskih radnika.

Koliko pošiljaka dnevno će češki centar slati nije objavljeno, ali je, na primer, tokom letošnje jednodnevne akcije kada su korisnici širom sveta imali mogućnost da iskoriste specijalne popuste, Amazon svake sekunde u svetu distribuirao 398 komada robe.

"Tokom ovogodišnjeg Crnog petka koji je najprometniji dan božićnog špica očekujemo da će taj broj biti premašen", dodao je Tašner.

Distributivni centar u blizini Praga na površini od 95.000 kvadratnih metara je sastavni deo evropske distributivne mreže Amazona. Ta kompanija u Evropi ima 28 distributivnih centara, a na svetu ukupno 96.

Kompanija Amazon.com započela je svoju delatnost na internetu u julu 1995. godine. Sada je najveći internet prodavac na svetu i na vrhu američkih trgovina smenila je firmu Volmart.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.