Amazon objavio top 20: Oni imaju šansu...

Izvor: B92, 18.Jan.2018, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amazon objavio top 20: Oni imaju šansu...

Njujork -- Amazon je objavio je skraćen spisak od 20 gradova koje razmatra za svoje drugo sedište, sa najvećom koncentracijom gradova na severoistoku SAD.

Lista je skraćena sa ;238, koliko je u oktobru stiglo ponuda za domaćina novoj Amazonovoj centrali. ;Amazon je tada naveo da su ponude stigle iz 43 američke države, iz glavnog grada SAD Vašingtona, iz Portorika, tri meksičke države i šest kanadskih provincija. U skraćenom spisku nalazi se jedan grad ; u Kanadi, Toronto, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ; a svi ostali su u SAD.

Amazon čije sedište je u Sijetlu planira da uloži pet milijardi dolara u svoje drugo sedište gde bi mogao da zaposli do 50.000 ljudi u gradu koji izabere.

U danas objavljenoj listi nalaze se Atlanta, Ostin u državi Teksas, Boston, Čikago, Dalas, Denver, Indianapolis, Los Anđeles, Majami, Njujork, Filadelfija, Toronto u Kanadi, Vašington, Pitsburg, Roli u američkoj državi Severnoj Karolini, Nešvil u Tenesiju, Njuark u državi Nju Džersi, Kolambus u državi Ohajo. Takođe su navedni severna Virdžinija i Okrug Montgomeri u Merilendu kao potencijalne lokacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.