Izvor: Danas, 29.Okt.2023, 10:30

Alisa u zemlji čuda: Skrivene poruke u fantastičnoj priči Luisa Kerola

Alamy Kako biste iskusili šta znači skotrljati se niz zečiju rupu, samo pitajte internet o skrivenim porukama u knjizi sa tom živopisnom slikom, a to je „Alisa u zemlji čuda“. Fantastična priča Luisa Kerola o magičnim kolačićima i tajnim vratima, iskeženim mačkama i raspevanim kornjačama od prvog izdanja do danas uživa veliku popularnost – i […]

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Alisa u zemlji čuda: Skrivene poruke u fantastičnoj priči Luisa Kerola

Izvor: Radio 021, 29.Okt.2023

Da li knjiga Luisa Kerola zaista govori o seksu, drogama i kolonijalzmu? Jedni se slažu sa tim, dok drugi tvrde da se ona bavi poremećajima u ishrani tokom Ratova Ruža. Hefiziba Anderson je sagledala argumente koje nude različita tumačenja slavnog dela.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.