Alibaba preuzela njemački Data Artisans

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Jan.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alibaba preuzela njemački Data Artisans

BERLIN - Kineska internetska trgovina Alibaba Group Holding kupila je njemačku inovativnu tvrtku za analizu podataka Data Artisans za oko 90 milijuna eura, izvijestili su u srijedu njemački mediji.

Ova transakcija označava prvo preuzimanje kineske tvrtke na rastućoj berlinskoj startup sceni. Prethodno je Alibabin suparnik Tencent Holdings sudjelovao je u rundi financiranja vrijednoj 160 milijuna dolara internetske banke N26 u ožujku 2018. godine.

Izvršni direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << tvrtke Artisans Kostas Tzoumas izjavio je da će Alibaba uložiti i neobjavljeni iznos kapitala u tvrtku kako bi razvila Apache Flink, svoj open-source softver koji može obraditi velike količine podataka. Kompanija planira i proširiti se na nova poslovna područja.

Alibaba je korisnica Data Artisansa od 2016. godine, a njemačka kompanija, koja na tržištu djeluje od 2014. godine, uslužuje i ugledne klijente poput Netfkixa i Ubera.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.