Aleksandra je bila žrtva internet-prevare: Evo kakvim se trikovima služio prodavac VIDEO

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 16:04

Aleksandra je bila žrtva internet-prevare: Evo kakvim se trikovima služio prodavac VIDEO

Aleksandra Mitić iz Požarevca nedavno je bila žrtva internet-prevare.

Ostala je bez veće sume novca, ali i opreme za stan koji je poručila preko jednog poznatog sajta za dekoraciju stambenog prostora.

Šta se tačno dogodilo Aleksandra je ispričala za Televiziju Prva, a da li će Aleksandra moći da povrati novac, da li će prevaranti biti razotkriveni, kako i šta je bezbedna onlajn kupovina - to su bila pitanja za Miloša Jovanovića, stručnjaka za IT bezbednost, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Marka Dragića iz Udruženja za zaštitu potrošača i advokata Vojina Šajića.

Upozorenje za građane Srbije, u toku je prevara

"Adresa sajta mi se pojavila kao druga na internet-pretrazi. Proizvod sam poručila putem mejla, brzo sam dobila odgovor, rečeno mi je da će mi porudžbina stići prvom autobuskom linijom Beograd–Požarevac. Prodavac mi je poslao podatke iz svoje lične karte, broj računa za uplatu, ja sam novac uplatila, ali kada je roba trebalo da stigne - nije, zvala sam ga, kazao mi je da je dobio temperaturu. Pitala sam ga za adresu na kojoj bismo mogli da podignemo robu, prosledio mi je, ali kasnije nisam mogla da ga dobijem", kaže Mitićeva.

Kako je Mitićeva rekla, u pitanju je suma od 6.800 dinara, a dotični prodavac, najverovatnije, nije registrovan.

U EU pravo na popravku uređaja sada važi 10 godina, a kod nas? VIDEO

"Ako prodavac nije registrovan, inspekcija ne može da deluje. U ovom slučaju jedino rešenje je krivična prijava", kazao je advokat Šajić.

Miloš Jovanović napomenuo je da nije teško ući u trag ovakvim prevarantima.

"To naši organi apsolutno mogu da urade", naglasio je.

Obratite pažnju: Ako kupujete onlajn, imate veća prava nego pri odlasku u prodavnicu VIDEO

Marko Dragić dodao je da često imaju ovakve i slične prigovore.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.