Albanija počinje izvoz ovaca i koza u Srbiju

Izvor: RTS, 17.Mar.2018, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija počinje izvoz ovaca i koza u Srbiju

Albanski uzgajivači od danas mogu da počnu sa izvozom ovaca i koza i njihovog mesa u Srbiju, saopštilo je albansko Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.
Uvoz je dogovoren 6. marta u Tirani na sastanku albanske delegacije i delegacije srpskog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koju je predvodio ministar Branislav Nedimović, prenosi agencija ATA.

Dve delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dogovorile su se da pripreme sve pravne procedure, uz poštovanje sanitarnih zdravstvenih standarda obe države, kako bi se dozvolila trgovinska razmena koja uključuje izvoz ovaca i koza i njihovog mesa iz Albanije u Srbiju.
"Vlasti Srbije su nas informisale da su zdravstveni sertifikati za izvoz živih životinja, ovaca, koza i njihovog mesa iz Albanije stupili na snagu i da su poslati srpskoj pograničnoj inspekciji, što znači da izvoz može da počne u bilo koje vreme", navodi se u saopštenju albanskog Ministarstva.
Prema procenama, Albanija ima oko tri miliona ovaca i koza.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanija počinje izvoz ovaca i koza u Srbiju

Izvor: Blic, 17.Mar.2018

Albanski uzgajivači od danas mogu da počnu sa izvozom malih ovaca i koza i njihovog mesa u Srbiju, saopštilo je albansko Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Nastavak na Blic...

Albanske koze i ovce stižu u Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2018

Albanski uzgajivači od subote, 17. marta, mogu da počnu sa izvozom malih ovaca i koza i njihovog mesa u Srbiju, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Albanije...Kako se navodi u saopštenju, to je dogovoreno 6. marta na sastanku delegacije Ministarstva poljoprivrede i ruralnog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.