Alarmantna objava OMV-a: Ne možemo

Izvor: B92, 06.Avg.2022, 11:18

Alarmantna objava OMV-a: "Ne možemo"

Niski vodostaji na Rajni doveli su do drastičnog smanjenja količine proizvoda koji se isporučuju rekom.

Iz nemačke ispostave austrijskog energetskog koncerna OMV Blumbergu je potvrđeno kako njihove rafinerije ne mogu da zadovolje pojačanu potražnju za lož-uljem i dizelom u južnoj Nemačkoj.

Iz nemačke ispostave austrijskog energetskog koncerna OMV Blumbergu je potvrđeno kako njihove rafinerije ne mogu da zadovolje pojačanu potražnju za lož-uljem i dizelom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u južnoj Nemačkoj, prenosi Jutarnji list.

"U južnim delovima Nemačke postoji nestašica goriva kao što su dizel i lož-ulje jer su zalihe ograničene zbog kritično niskog nivoa vode na reci Rajni“, navodi Blumberg kojem je OMV potvrdio kako „pažljivo prati trenutnu potrošnju lož-ulja i dizela“ te pojačanu potražnju za gorivom ocenjuje kao „rezultat nestašica na tržištima izazvanih krizom uz preterane špekulacije i gomilanje zaliha“.

"Zbog niskog vodostaja na Rajni, koja je glavni koridor za transport naftnih derivata u Evropi, OMV grupa je desetostruko povećala uvoz goriva Dunavom“, piše Blumberg, pozivajući se na podatke iz OMV-a.

Isti izvor tvrdi da se poteškoće u nabavci lož-ulja i dizela, zbog istih razloga kao i u južnoj Nemačkoj, beleže i u Švajcarskoj i u Austriji. Švajcarska se, podseća Blumberg, snabdeva naftom preko dve ključne rute, Rajne i železničkim prometom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.