Aladrović: Na ultimatume ne pristajemo

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Okt.2019, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aladrović: Na ultimatume ne pristajemo

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović prije sjednice Vlade komentirao je ultimatum HNS-a kojim su najavili izlazak iz koalicije ukoliko ne dođe do povećanja koeficijenata plaća za učitelje i nastavnike, kao i ima li prostora za povećanje plaća.

"Vidjeli smo jučer poruke od HNS-a, vidjeli smo poruke premijera i predsjednika Sabora Jandrokovića. Vrlo jasno smo dali do znanja da na ultimatume ne pristajemo", kazao je Aladrović.

"Možemo razgovarati >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << o tome, ali na ultimatume ne pristajemo", istaknuo je.

Upitan o izjavama Milana Bandića na jutrošnjoj konferenciji za novinare koji također traži povećanje plaća za učitelje i nastavnike, Aladrović je kazao kako jutros nije pratio izjave jer je imao drugih obaveza.

Ministar je rekao kako je sa sindikatima u načelu razgovarao o dodatku kolektivnim ugovorima te kako o koeficijentima neće razgovarati. "Ono što je za pregovore bitno jest da svaka strana želi negdje popustiti, ali kod njih to nismo vidjeli", rekao je Aladrović.

Na pitanje o tome postoji li opcija da se ukinu povlaštene mirovine, Aladrović je kazao: "Naravno da ne postoji varijanta da se ukidaju mirovine za 175 tisuća građana. To nije odluka koja je ovog trenutka nastala. Naravno da se ne mogu ukinuti i nećemo ih ukinuti".

Naglasio je kako se mirovine po posebnim propisima isplaćuju iz općih prihoda proračuna.

Zaključno se osvrnuo i na pitanje je li spreman na pregovore o koeficijentima: "Koeficijenti su određeni uredbom. Uredba je akt Vlade. Ako se vlada na to odluči, moguće je", rekao je Aladrović.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.