Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako treba, i deset mostova sa RS"

Beograd -- Vlada Srbije odlučila da finansira izgradnju mosta kod Sremske Rače, izjavio ministar privrede Predrag Bubalo.

Bubalo nije precizirao koliko će vlada izdvojiti novca za izgradnju, ali je kazao da je pitanje dana kada će početi realizacija tog projekta. "Stručne službe i eksperti su dobili zadatak da infrastrukturno potpuno ispratimo svaki rast koji se dešava u privrednoj saradnji između Srbije i Bosne i Hercegovine, posebno Republike Srpske", kazao je on. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Navodeći da se radi o "prvom konkretnom koraku posle kupovine Telekoma Srpske", Bubalo je rekao da je to tek početak i da se "sagledava na koliko mesta treba još izgraditi mostove na Drini".

"Drina je reka koja ne može da razdvaja nego da spaja. Otuda ako treba, i 10 mostova će izgraditi Srbija, ali ćemo biti privredno, ekonomski, geografski i svakako povezani maksimalno", rekao je ministar privrede.

Kako je dodao, stručni timovi sagledavaju i mogućnosti za povezivanje elektroenergetskih sistema Srbije i Republike Srpske, kao i za saradnju u zajedničkim projektima.

Bubalo je ocenio da je kupovina Telekoma Srpske odraz ekonomskog rasta i snage srpske privrede i da je to jedini način na koji bi trebalo posmatrati investiciju Telekoma Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.