Ako je PKB bila poželjna udavača, onda je Al Dahra ozbiljan mladoženja

Izvor: B92, 06.Mar.2019, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako je PKB bila poželjna udavača, onda je Al Dahra ozbiljan mladoženja

Ako je PKB bila jedna od poželjnijih udavača, onda je Al Dahra bila jedan od ozbiljnijih mladoženja, rekao je Vojin Lazarević, direktor kompanije Al Dahra.

On je na Kopaonik biznis forumu rekao da je Al Dahra jedna od novijih kompanija na tržištu JIE, ali da PKB nije prva investicija. "Reč je o privatnoj kompaniji iu UAE koja ima svoju viziju i misiju. Takođe, ima obavezu da se tržišno ponaša", rekao je on.

Ističe da je u Srbiji donela ozbiljnu investiciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Ako je PKB bila jedna od ozbiljnijih udavača, onda je Al Dahra bila jedan poželjan mladoženja. Polemiše se dosta o tome da li je to bilo dobro ili ne za Srbiju. Da li će se Srbija baviti agrarom i mislim da je jasno kada se uzme u obzir koliko ima poljoprivredne površine, a i premijerka je istakla orijentaciju Srbije, a to je da značajan deo GDP bude urpavo iz agrara", kaže on i dodaje da je "prosto sramota da tamo gde protiče Dunav da ima samo 3 odsto površine koje su pod zalivnim sistemima".

"PKB je impresivna kompanija u našim uslovima. Osamdesetih godina kada su u SSSR videli PKB tražili su napravite nešto slično kod nas", navodi on i dodaje da je obaveza Al Dahre da u sledeće tri godine ulođi 30 miliona evra.

"Mi ćemo već do početka sezone realizovati 15 miliona, pre svega zbog toga što s mašinama koje smo tamo zatekli nismo mogli da radimo. Ali ćemo uložiti i više da bismo od PKB napravili ono što je nekada bio. Pored toga, Al Dahra ima obavezu da isporuči 54 miliona litara mleka", kaže Lazarević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.