Ako imate ovaj nož možete da ga prodate za 4.000 evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2017, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako imate ovaj nož možete da ga prodate za 4.000 evra

Zaradite pare brzo i lako

Malo je poznato, da je među kolekcionarima puščanih bajoneta u svetu, jedan od najređih i najdragocenijih model M24 ČK, nastao u periodu, pred početak Drugog svetskog rata u Kraljevini Jugoslaviji.

Ovo je najskuplji GRAD ZA LJUBAV na svetu, izlazak košta SAMO 200 dolara

Uprkos činjenici da postoje pisani podaci da je naručeno 6.000 bajoneta, smatra se da je proizvedeno upola manje 3.000 komada, a do danas ih je preostalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tako malo, da se dobro očuvani primerci procenjuju na iznos od 2.500 do 4.000 evra.

Ovaj kolekcionarski sveti gral, neobičan je kako po svom, za vreme kada je nastao veoma neobičnom obliku, tako i po samoj nameni, jer je bio predviđen za upotrebu samo u specijalnim jurišnim jedinicama.

Vojska Kraljevine Jugoslavije, dobro je bila upoznata sa pozitivnim aspektima upotrebe jurišnih (četničkih, kako su se tada zvale), jedinica, tokom balkanskih ratova i tokom Prvog svetskog rata.

 Ovo ne bi bilo interesantno, da sam nož i kanija nisu izrađeni po originalnim fabričkim procedurama iz tog vremena i od istog materijala kao originali.

Odlično ponovljeni fabrički četkani finiš i svi detalji, uključujući i žig Artiljerijsko tehničkog zavoda Kragujevac, čine ove reprodukcije kolekcionarskim draguljima, pa se samo po serijskom broju sa inicijalima konstruktora može primetiti da je reč o modernim reprodukcijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.