Izvor: B92, 01.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcionari RK "Beograd" kod Bubala

Beograd -- Ministar trgovine Predrag Bubalo i delegacija Protestnog odbora akcionara Robnih kuća "Beograd" počeli su jutros pregovore.

Potpredsednica Protestnog odbora Milanka Mitrović rekla je juče da akcionari koji protestuju već 131 dan, insistiraju na razgovorima o mogućnostima izlaska iz stečaja i reorganizaciji te kompanije. Prema njenim rečima, akcionari očekuju "da se razgovori završe sa definisanim krajnjim rezultatom".

U slučaju restrukturiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Robnih kuća "Beograd" došlo je do zastoja jer Agencija za sanaciju banaka i osiguranje depozita nije htela da održi sednicu Upravnog odbora na kojoj bi se utvrdila tačna potraživanja ugašenih banaka od te kompanije, poput Beobanke.

Bez održavanja te sednice akcionari smatraju da nije moguće održati Skupštinu poverilaca i izglasati program reorganizacije.

U udruženju akcionara i poverilaca tvrde da su dugovanja banaka nerealna i da čak poseduju dokumenta prema kojima su neke hipoteke, poput one koju je Beobanka stavila na Robnu kuću "Beograd" na Terazijama isplaćene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.