Akcije NIS-a pale za 11 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2010, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcije NIS-a pale za 11 dinara

BEOGRAD -

Cena akcija Naftne industrije Srbije (NIS) i danas je, treći dan uzastopno, nastavila pad na srpskom tržištu kapitala i poslednjeg trgovačkog dana ove sedmice je zaključena na 494 dinara.

To je pad od 0,40 odsto, odnosno za dva dinara manje u odnosu na jučerašnju zaključnu cenu od 496 dinara po akciji.

Deonice NIS-a bile su danas najtrgovanije, uz obim prometa od 4.540.700 dinara, što je približno prometu iz prethodnog dana, a obim trgovanja iznosio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ukupno 9.163 akcije.

Tako će akcije NIS-a u novu trgovačku sedmicu ući po ceni nižoj za 11 dinara od početka trgovanja hartijama tog preduzeća, pošto je NIS došao na listing A Beogradske berze u ponedeljak, 30. avgusta, sa cenom od 505 dinara po akciji.

Pored NIS-a, na "prajm marketu" je "u crvenom" završila i cena akcija "Energoprojekt holdinga" - za 0,74 odsto, na 938 dinara po hartiji.

Rast cene ostvarili su pirotski "Tigar" i to za 5,31 odsto na 654 dinara, kao i "Soja protein" iz Bečeja za 0,15 procenata na 676 dinara po akciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.