Akcije Alibabe skočile 10 odsto, najviše od 2017. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2021, 12:08

Akcije Alibabe skočile 10 odsto, najviše od 2017. godine

Akcije Alibaba grupe koje kotiraju na američkoj berzi skočile su noćas za 10,4 posto, što je njihov najveći jednodnevni procentualni rast od 8. juna 2017, kada su zabeležile dobitak od 13,3 procenta.

Deonice brojnih kineskih onlajn kompanija listiranih na Njujorškoj berzi počele su da se oporavljaju nakon nedavnog teškog perioda, a Alibaba je predvodio dobitnike u toj grupi, prenosi portal marketwatch.com.

Noćašnji skok vrednosti Alibabe označio je završetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šestodnevnog pada cena akcija najveće kineske kompanije za e-trgovinu koje kotiraju u SAD.

Od ostalih kineskih preduzeća kojima se trguje na berzi u SAD, snažan oporavak su registrovale akcije Baidua, za 7,5 procenata, kao i kompanije za prevoz putnika na poziv putem mobilne apklikacije, Didi Globala, za skoro 9,9 posto.

Ova kategorija akcija je nedavno bila pod pritiskom, delom zbog straha od tenzija između SAD i Kine koje bi mogle da primoraju kineske firme da napuste američku berzu.

Didi je saopštio prošle nedelje da planira odlazak sa Njujorške berze i da se priprema za listiranje u Hong Kongu. Ova najava je izazvala zabrinutost da bi i druge kineske internet kompanije mogle da postupe isto, što je dovelo do velike rasprodaje njihovih akcija u petak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.