Agrokorove obveze: PwC tek treba ući u trag na što se odnosi 3,6 milijardi kuna duga

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Maj.2017, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agrokorove obveze: PwC tek treba ući u trag na što se odnosi 3,6 milijardi kuna duga

ZAGREB - Agrokor je u četvrtak objavio nerevidirane podatke o stanju duga za 31. ožujka ove godine, iz kojih se može zaključiti da je dug, bez Mercatora i njegovih tvrtki-kćeri, sa 34,3 milijarde kuna u rujnu 2016. narastao na 40,4 milijarde kuna.

Kako doznaje Jutarnji list, Agrokor se od rujna prošle godine, u šest mjeseci prije nego što je stupila na snagu izvanredna uprava, više puta dodatno zaduživao, a ukupan iznos tih zaduženja neslužbeno se grubo procjenjuje na >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << oko 2,4 milijarde kuna.

Što se preostale razlike od 3,6 milijardi kuna tiče, tek će revizija PwC-a, koja je u tijeku, pokazati na što se taj iznos točno odnosi, a moguće je da je za toliko narastao dug prema dobavljačima, da su se različito knjižile neke obveze ili da je bilo neregularnosti u prikazivanju tih obveza. Ili, pak, da je ta razlika kombinacija svega navedenoga.

Podsjetimo, dosadašnje sumnje na nepravilnost odnosile su se na to da je Agrokor mjenične kredite koje su mu davali dobavljači prikazivao kao dug za isporučene robe i usluge, umjesto kao kratkoročne financijske obveze, a sada se postavlja i pitanje ima li nešto sporno i u tih dodatnih 3,6 milijardi kuna. Međutim, i tu računicu treba uzeti sa zrnom soli jer su i u Agrokoru rekli kako metoda kojom se radilo izvješće za rujan 2016. i kojom su izrađeni ovi najnoviji podaci nije ista, tako da dijelom može doći i do različitih izračuna zbog različitih bilančnih postupaka.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.