Agrokor potvrdio da je postigao dogovor s bankama

Izvor: N1 televizija, 02.Apr.2017, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agrokor potvrdio da je postigao dogovor s bankama

Iz Agrokora je Hini zvanično potvrđeno da je potpisan tzv. stendstil ugovor s kreditorima tog koncerna.

Do potpisivanja ugovora došlo je nakon sastanaka najvećih dobavljača Agrokora tokom vikenda, kao i banaka poverilaca, koji su radile na "finalnom usuglašavanju tehničkih detalja stendstil ugovora".

Stendstil aranžman, odnosno moratorijum na postojeće bankarske obaveze Agrokora stupio je na snagu u petak, a u sledećim danima doći će i do ubrizgavanja dodatnih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sredstava u koncern, njegovog aktivnog restrukturiranja, što znači i promenu menadžmenta, bilo je najavljeno u petak nakon sastanka banaka i dobavljača Agrokora.

Da su usuglašeni ključni elementi stendstil ugovora ranije u petak saopštili su iz Erste&Steiermärkische Bank u ime koordinacionog odbora finansijskih poverilaca Agrokora, u kojem je, uz Erste banku, još pet banaka - Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria, Sberbank, VTB Bank (Austria), Zagrebačka banka.

Banke članice koordinacionog odbora finansijskih poverilaca i predstavnici Agrokora u principu su usuglasili ključne elemente tzv. stendstil ugovora, potpis kojei se očekuje tokom dana (Stendstil). Cilj ugovora je olakšati napore kompanije da stabilizuje poslovanje i osigura podmirenje dospelih obaveza prema dobavljačima u idućem razdoblju. Stendstil bi trebalo olakšati napore kompanije u rešavanju pitanja likvidnosti, osiguranja kontinuiteta poslovanja, zaštite vrednosti koncerna, kao i predstaviti osnovu za održivo restrukturiranje koncerna", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, "nužnost za uspešnu stabilizaciju je koordinacija svih ključnih učesnika kako bi zajedno podržali dugoročan i održiv poslovni model".

"Shodno tome, usuglašeno je s kompanijom da će upravljački tim kompanije biti osnažen. Kao prvi korak, osnažiće se uvođenjem funkcije Glavnog direktora za restrukturiranje (Chief Restructuring Officer) kao ključne osobe za sprovođenje programa stabilizacije. Nadalje, tokom procesa restrukturiranja, funkcije top menadžmenta biće popunjene nezavisnim stručnjacima kako bi se vodio transparentan i održiv proces restrukturiranja", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Agrokor potpisao stendstil ugovor s kreditorima

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2017

Hrvatski Agrokor i kreditori tog koncerna potpisali su stendstil ugovor, prenela je danas agencija Hina...Do potpisivanja ugovora došlo je posle sastanaka najvećih dobavljača Agrokora tokom vikenda, kao i banaka poverilaca, koji su radile na "finalnom usaglašavanju tehničkih detalja stendstill ugovora",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Agrokor: Službeno potvrđeno da je potpisan standstill ugovor

Izvor: Capital.ba, 03.Apr.2017, 07:38

ZAGREB, Iz Agrokora sinoć je službeno Hini potvrđeno da je potpisan standstill ugovor s kreditorima tog koncerna. Do potpisivanja standstill ugovora došlo je nakon sastanaka najvećih dobavljača Agrokora tokom vikenda, kao i banaka vjerovnika, koji su radile na “finalnom usuglašavanju tehničkih...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.