Agencija objavila listu 284 zastupnika kapitala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2011, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agencija objavila listu 284 zastupnika kapitala

BEOGRAD -

Agencija za privatizaciju objavila je listu od 284 stručnjaka koja su se kvalifikovala za obavljanje poslova privremenog zastupnika kapitala.

Privremeni zastupnici kapitala su osobe koje Agencija za privatizaciju postavlja kao odgovorne za poslovanje preduzeća nakon što dođe do raskida privatizacionog ugovora i time preduzeće postane državno.

Očekivanja od zastupnika kapitala su da sačuva imovinu preduzeća i ako je moguće podigne preduzeće "na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << noge".

Zastupnici, čija su imena objavljena na sajtu Agencije, zahvaljujući svom znanju, profesionalnosti i prethodnom iskustvu dobiti priliku da poprave situaciju u preduzećima kod kojih je raskinut ugovor o privatizaciji.

Među tim firmama su i velika preduzeća kao što su BIP, "Magnohrom", "Ikarbus", "HIP Azotara", "Vršački vinogradi", "Niteks" i drugi.

U ovim preduzećima radi više od 15.000 zaposlenih, pa će fokus novih zastupnika kapitala biti i očuvanje radnih mesta.

U okviru Agencije, formiran je poseban centar za koordinaciju i kontrolu rada zastupnika kapitala i prve promene nabolje su se videle nakon svega nekoliko nedelja.

Na konkurs, objavljen 17. septembra, javilo se 1.346 zainteresovanih, a stručne službe Agencije su nakon ocene ispunjenosti svih uslova odabrala 284.

Najmlađi kandidat sa liste ima 27, a najstariji 74 godine.

Čak 70 odsto kandidata ima više od 20 godina radnog iskustva, od čega značajan deo na rukovodećim pozicijama u privredi.

Visoku stručnu spremu ima 90 odsto kandidata, a 20 odsto su žene.

Najzastupljeniji su diplomirani ekonomisti (125), zatim pravnici (31), mašinski inženjeri (27) i inženjeri poljoprivrede (17).

Na listi se nalaze 11 magistara i dvoje doktora nauka.

Trenutno se u portfoliju Agencije za privatizaciju nalazi preko 200 preduzeća kod kojih je raskinut ugovor o privatizaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.