Agencija: Jugoterm na tenderu

Izvor: B92, 08.Mar.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agencija: Jugoterm na tenderu

Beograd -- Agencija za privatizaciju objavila je tender za prodaju 70 odsto kapitala preduzeća za proizvodnju kotlova i radijatora Jugoterm.

Rok za podnošenje zahteva za kupovinu tenderske dokumentacije je 4. april

Rok za dostavljanje obavezujućih ponuda je 24. april 2008. godine, a uslov za učešće kupaca na tenderu je da se bave proizvodnjom ili prometom standardnih metalnih proizvoda, osim mašina i uređaja, najmanje tri poslednje godine u kontiniutetu, sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostvarenim poslovnim prihodom najmanje četiri miliona evra u 2007. godini.

U javnom pozivu objavljenom na sajtu Agencije za privatizaciju se navodi da u slučaju da ponudu namerava da podnese finansijski investitor, on mora da ispuni uslov da je u 2007. godini ostvario poslovni prihod veći od osam miliona evra.

Rok za podnošenje zahteva za kupovinu tenderske dokumentacije je 4. april, dok će tenderska dokumentacija biti dostupna zainteresovanim kupcima od 10. marta i za podnošenje ponuda potrebno je uplatiti depozit ili dostaviti licitacionu garanciju od 50 hiljada evra.

Najveći deo prihoda fabrika ostvaruje od plasmana na domaće tržište, dok se oko 20 odsto proizvodnje plasira na tržišta Grčke, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Austrije. U 2006. godini prihodi fabrike od prodaje na domaćem tržištu iznosili su 3,6 miliona evra, a na inostranom 663 hiljada evra.

Jugoterm proizvodi grejna tela, a ukupni godišnji kapacitet fabrike je oko 650 hiljada kvadratnih metara grejne površine. Najznačajniji proizvodi su čelični radijatori, a u proizvodnom programu nalaze se još i uljani radijatori za zagrevanje prostorija i sunčeve kolektore koji svoju primenu nalaze u zagrevanju vode tokom letnjih meseci.

U profilu kompanije su kao prednosti istaknute dugogodišnja tradicija u proizvodnji panelnih radijatora sa ekološki održivom proizvodnjom i stručna radna snaga, a kao mane nediversifikovana proizvodnja, zastarela oprema i cenovna nerentabilnost pojedinih segmenta proizvognog programa, usled povećanja ponude uvoznih proizvoda niže cene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.