Aerodromi idu na tender naredne sedmice

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Okt.2019, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodromi idu na tender naredne sedmice

PODGORICA – Ministar saobraćaja Crne Gore Osman Nurković saopštio je da je formirana tenderska komisija i da bi ubrzo trebalo da bude raspisan poziv za dodjelu koncesija za aerodrome.

"Mislim da smo tu priču doveli do kraja i da će narednog četvrtka poziv biti objavljen u međunarodnom listu Ekonomist i domaćim medijima. Pretkvalifikacioni period će trajati 45 dana. Postoji ogromno interesovanje respektabilnih firmi i očekujemo dobru ponudu i dobrog operatera", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << je Nurković, prenosi Investitor.me

Koncesioni akt i nacrt ugovora za davanje koncesije za korišćenje aerodroma Tivat i Podgorica, kako podseća „Pobjeda", Vlada je usvojila 25. jula i predstavnici izvršne vlasti su tada najavili da bi postupak dođele koncesije za aerodrome i potpisivanje ugovora sa koncesionarom trebao da bude završen u martu.

Tenderski postupak obuhvata dvije faze, od kojih je prva pretkvalifikaciona sa rokom od 45 dana.

Nakon odabira kvalifikovanih ponudaca slijedi postupak raspisivanja tendera, odnosno poziv odabranim konzorcijumima ili firmama da dostave ponudu.

Taj postupak će trajati 60 dana, nakon cega ce tenderska komisija razmatrati dostavljene ponude.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.