Aerodrom u Frankfurtu imao 95,6 odsto manje putnika u maju

Izvor: B92, 15.Jun.2020, 16:48

Aerodrom u Frankfurtu imao 95,6 odsto manje putnika u maju

Berlin -- Aerodrom u Frankfurtu u maju je ostvario pad prometa putnika od 95,6 posto u odnosu na isti period prošle godine.

To je posljedica restriktivnih mjera koje su uvođene tokom pandemije COVID-19.

Kompanija Fraport, koja upravlja frankfurtskim aerodromom, saopštila je da je tokom prošlog meseca aerodromska usluga pružena za 272.826 putnika, što je 95,6 posto manje od broja putnika koji su koristili usluge aerodroma u maju 2019. godine, prenosi Agencija Anadolija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U saopštenju se navodi da je frankfurtski aerodrom u prvih pet meseci ove godine primio ukupno 11.578.437 putnika, što je 57,2 posto manje od broja putnika koje je taj nemački aerodrom primio u prvih pet meseci 2019.

Restriktivne mere uvođene tokom globalne pandemije COVID-19 imaju dalekosežne ekonomske posledice, što je rezultiralo i time da je aerodrom u Frankfurtu u prvih pet meseci ostvario za 14 posto manji transport roba u odnosu na isti period prošle godine.

Kompanija Fraport upravlja i aerodromom “Si“ u Kini , a i taj aerodrom je u maju ostvario smanjenje broja putnika od 44,4 posto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.