Aerodrom: Rekordan broj putnika

Izvor: B92, 01.Mar.2014, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom: Rekordan broj putnika

Beograd -- Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" je u februaru ostvario za trećinu veći obim saobraćaja i broja putnika u odnosu na isti mesec prošle godine.

Kako se navodi u saopštenju, tokom februara je opslužen 232.061 putnik, što predstavlja do sada nezabeležen porast od 34 odsto.

Pri tom je ostvareno 3.696 poletanja i sletanja, što je porast od 35 odsto, dok je u kargo saobraćaju promet robe povećan 28 odsto u odnosu na februar 2013. godine.

"Ostvareni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rast obima saobraćaja i broja putnika trenutno je bez premca u odnosu na sve značajnije međunarodne aerodrome na evropskom kontinentu", ističe se u saopštenju.

Ovakvi rezultati omogućavaju poslovodstvu sprovođenje dugoročne strategije razvoja Aerodroma i potpuno samostalno finansiranje svih planiranih investicionih projekata.

Napredak je ostvaren velikim delom zahvaljujući obimu poslovanja i širenju operacija nacionalne avio-kompanije Air Serbia, ističe se u saopštenju aerodroma "Nikola Tesla" Beograd.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rekordan broj putnika na aerodromu "Nikola Tesla"

Izvor: Beta, 01.Mar.2014

Beograd, 1. mart 2014. godine (Beta) - Na beogradskom aerodromu je tokom februara opslužen 232.061 putnik, što predstavlja do sada nezabeležen porast od 34 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. Pri tome je ostvareno 3.696 poletanja i sletanja, što je porast od 35 odsto, dok je u kargo saobraćaju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.