Aerodrom Nikola Tesla nije promenio ime, već logo

Izvor: Mondo, 04.Jan.2019, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Aerodrom Nikola Tesla nije promenio ime, već logo"

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" nije promenio ime nakon što ga je francuska kompanija Vansi erports (Vinci Airports) preuzela u koncesiju, već je izmenio dizajn logotipa, rekli su agenciji Beta u toj kompaniji.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Na pitanje zašto u logotipu aerodroma nema imena slavnog naučnika Nikole Tesle, rekli su da je dizajn novog logotipa prilagođen međunarodnim standardima kompanije Vansi.

Na novom logotipu piše >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Belgrade Airport" i da tim aerodrom upravlja "Vinci Airports".

"Ime Nikole Tesle i dalje je prisutno u nazivu aerodroma, a novi dizajn logotipa odgovara jedinstvenom brendingu kompanije Vinci Airports", navela je kompanija Aerodrom "Nikola Tesla".

Međunarodni standardi Vansija predviđaju da aerodromi koji pored imena grada sadrže i ime zaslužnog građanina u logotipu nose samo ime grada u kome je aerodrom.

Vansi uplatio 500 mil €, od ponoći preuzimaju aerodrom

Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" na 25 godina potpisan je u martu ove godine, a ukupna nominalna vrednost te transakcije je oko 1,46 milijardi evra (1.461.508.000 evra) i obuhvata jednokratnu naknadu, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.