Adris preuzima hotel Marjan

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Apr.2016, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adris preuzima hotel Marjan

SPLIT - Rovinjska Adris grupa, prema neslužbenim informacijama, ozbiljno je zainteresirana za preuzimanje nedovršenog hotela Marjan u Splitu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, najpovoljniji i najlakši put prema ostvarenju tog cilja jest da Adris od Heta Asset Resolutiona, koji je od austrijske Hypo banke preuzeo loše kredite, uz diskont otkupi potraživanja prema tvrtki Adriatic u stečaju, svojedobno u vlasništvu bivšega gradonačelnika Željka Keruma, u čijem je portfelju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << upravo taj hotel.

Time bi Adris preuzeo hipoteke koje je financijska kuća iz Klagenfurta upisala na tom objektu kao osiguranje da će joj ponuđeni novac biti vraćen.

Zoran Miletić, "Adriaticov" stečajni upravitelj, kazao je da ima informacije da "Heta Asset Resolution" prodaje svoje potraživanje čija glavnica iznosi oko 300 milijuna kuna, čemu treba pridodati i zatezne kamate, no i da je taj postupak još u tijeku...

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.