Adria ervejz ostaje bez licence?

Izvor: B92, 15.Jan.2011, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Adria ervejz" ostaje bez licence?

Ljubljana -- Slovenačko ministarstvo saobraćaja još uvek proučava finansijski izveštaj nacionalnog avioprevoznika, prezadužene kompanije "Adrija ervejz".

Ministarstvo je uskoro saopštiti da li će joj na osnovu njega odobriti licencu za letenje. Ukoliko se to ne dogodi, Adriji preti stečaj.

I predsednik njenog upravnog odbora i profesor Ekonomskog fakulteta u Ljubljani Maks Tajnikar kaže da "ako Adrija ostane bez licence za letenje, onda je na zemlji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ide u stečaj".

Istovremeno, banke poverenioci kao uslov za prihvatanje sanacijskog programa zahtevaju da se promeni glavni izvršni direktor kompanije Tadej Tufek.

„Adrija ervejz" trenutno pregovara sa bankama poverenicama o kreditima za premošćavanje trenutnog stanja, a prema rečima predsednika uprave, pregovori najteže teku u Novoj Ljubljanskoj banci, koja je sa svojim kreditima najizloženija u Adriji.

Predsednik uprave Maks Tajnikar navodi da je Adrija u tesnacu sa vremenom u pokušajima da dobije nove kredite i da se „radi o takoreći satima i danima".

Istovremeno, slovenački nacionalni avioprevoznik povodom obeležavanja jubileja 50 godina od osnivanja poklanja 50 odsto popusta pri kupovini avio karata za neku od svojih destinacija, koje se mogu koristiti do 27. marta ove godine.

Adrija održava redovni saobraćaj iz Beograda za Ljubljanu šest puta sedmično i toliki broj letova na osnovu "kod šer" partnerstva sa "Jat ervejzom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.