Adria Ervejz kažnjena: Prodavali karte, a avioni bili prizemljeni

Izvor: B92, 29.Sep.2019, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Adria Ervejz kažnjena: Prodavali karte, a avioni bili prizemljeni

Ljubljana -- Tržišna inspekcija kaznila je avio kompaniju Adrija Ervejz zbog zavaravanja potrošača u prodaji avionskih karata za letove.

Tržišna inspekcija utvrdila je nepoštenu poslovnu praksu prodaje avionskih karata, jer je kompanija prodala avionske karte potrošačima u četvrtak 24. i 25. septembra za letove u četvrtak i petak, 26. i 27. istog meseca, iako je situacija bila neizvesna, a avioni Adria već su bili prizemljeni u vreme prodaje karata, prenosi portal SEEbiz.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Uprava Adria Ervejza, s obzirom na to da je imala sve informacije o finansijskom poslovanju firme i stvarnoj dostupnosti aviona koji su pogodni za letove za koje su prodavali avionske karte, trebalo je da bude svesna da kompanija zapravo neće moći da realizuje letove, što bi moglo zavesti potrošače koji su dobrovoljno odlučili o letu i poverili prevozniku da kupi karte ", napisala je glavna tržišna inspektorka Andrejka Grlić.

Tržišni inspektorat vrši nadzor i u pogledu nekih drugih pitanja u vezi s Adria Airwaysom te će o nalazima obavestiti javnost čim se dovrše inspekcijski postupci. Inspekcija savetuje putnicima da prate kretanja i odlučuju o onim avio kompanijama koje imaju zagarantovane letove prilikom kupovine karata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kažnjena Adrija ervejz, putnicima prodavala karte iako su avioni bili prizemljeni

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2019

Tržišna inspekcija kaznila je avio kompaniju Adrija ervejz zbog zavaravanja potrošača u prodaji avionskih karata za letove...Tržišna inspekcija utvrdila je nepoštenu poslovnu praksu prodaje avionskih karata, jer je kompanija prodala avionske karte potrošačima u utorak i sredu, 24. i 25. septembra...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.