Izvor: B92, 15.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ASNS "Beopetrola" traži odgovore

Beograd -- ASNS "Beopetrola" očekuje odgovor od države zašto "Lukoil" ne ispunjava obaveze preuzete kupovinom tog preduzeća.

Predsednik Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata "Beopetrola" Rastibor Stojanović, rekao je da je dogovor bio da Agencija za privatizaciju i Ministarstvo privrede Srbije taj dogovor dostave u prvih destak dana novembra, ali da sindikalci još nisu uspeli da stupe u kontakt sa nekim iz tih institucija.

"Godinu dana nakon privatizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 'Lukoil' nije uložio ni jedan evro, uprkos tvrdnjama poslovodstva 'Lukoil Beopetrola' da je do sada u socijalni program uloženo oko 1,2 miliona evra", kazao je on. Prema njegovim rečima, ta cifra o kojoj govori poslovodstvo "Lukoila" su tekuća sredstva preduzeća i ona su uložena u otpremnine za penzije, za novogodišnje paketiće, za jubilarne nagrade radnicima kao i regrese za godišnji odmor.

"O investicionom ulaganju, predviđenom ugovorom nema ni govora", rekao je Stojanović.

On je dodao i da "Lukoil" do sada nije uložio ništa u rekontrukciju i adaptaciju benzinskih stanica "Beopetrola" širom Srbije, ali i da, do sada, nije bilo otpuštanja radnika u "Lukoilu Beograd". "Lukoil" se, kako navodi Stojanović, kupovinom obavezao da će u "Beopetrol" za pet godina investirati oko 85 miliona evra, a sve te investicije trebale su biti realizovane za tri godine.U prvoj godini "Lukoil" je trebalo da uloži u "Beopetrol" 70 miliona evra, u drugoj godini 14 miliona evra, a u trećoj preostali milion evra.Stojanović je najavio i da će radnici "Beopetrola" stupiti u štrajk 21. januara sledeće godine, ukoliko poslovodstvo "Lukoila Beograd" ne ispuni ugovornu obavezu o socijalnom programu, koji iznosi tri miliona evra za osnovni program u narednih pet godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.