APR traži reagovanje nadležnih zbog agencije koja privrednike dovodi u zabludu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2019, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APR traži reagovanje nadležnih zbog agencije koja privrednike dovodi u zabludu

Agencija za privredne registre (APR) saopštila je danas da se obratila MUP-u, nadležnom tužilaštvu i Registru nacionalnog Internet domena Srbije da preduzmu mere protiv "Agencije Registar usluga d.o.o.", koja šalje registrovanim privrednim subjektima dopise sa ponudom za upis podataka u "PrivredniRegistar.rs", koristeći bazu podataka APR-a na nezakonit način.

U saopštenju se ponovo upozoravju privredni subjekti da ti dopisi, uz koje stižu i popunjene uplatnice sa naznačenim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iznosima koji se kreću od 500 do 16.000 dinara, a čiji je primalac "Agencija Registar usluga d.o.o.", ne potiču od APR.

Iz APR ističu da je u proteklom periodu prijem dopisa "Agencije Registar usluga d.o.o." izazvao zabunu i uznemirenje kod dela korisnika, koji su uplatili naznačena novčana sredstva i čiji su podaci objavljeni na portalu "PrivredniRegistar.rs".

"Privredni subjekti su bili dovedeni u zabludu da se u konkretnim slučajevima radi o upisu u registar Agencije za privredne registre", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.