APR spremna da vodi i registar of šor firmi

Izvor: Beta, 17.Jan.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APR spremna da vodi i registar of šor firmi

BEOGRAD, 17. januara 2014. (Beta) - Agencija za privredne registre (APR) mogla bi da vodi i registar of šor firmu, ukoliko se stvore zakonski preduslovi za to, izjavio je u petak direktor APR Zvonko Obradović.

"Smatramo da ovoj temi mora da se pristupi intersektorski, pre svega sa Ministarstvom finansija i Upravom za sprečavanje pranja novca sa kojom APR ima izvanrednu saradnju i koja je takodje veoma kompetentna institucija da se bavi of šorom, jer je tema of šora vezana za sprečavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << pranja novca", rekao je on agenciji Beta.

Obradović je naveo da za uspostavljanje takvog registra potrebno da se izmeni nekoliko zakona i drugih propisa, medju kojima su Zakon o stranim ulaganjima, Zakon o spoljnotrgovinskom poslovanju, bilateralni ugovori o sporazumima o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

On podsetio da su sva preduzeća registrovana u Srbiji domaća pravna lica i dodao da njihovi osnivači mogu da budu i of šor firme.

Kako je naveo, u Srbiji ima oko 22.000 fizičkih i pravnih lica iz inostranstva koji su vlasnici udela u privrednim društvima, kao i oko 3.600 preduzetnika koji su stranci. "To nisu sve of šor kompanije, ali ima ih", kazao je Obradović.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

APR spremna da vodi i registar off-shore firmi

Izvor: GdeInvestirati.com, 17.Jan.2014

BEOGRAD - Agencija za privredne registre (APR) mogla bi da vodi i registar off-shore firmi, ukoliko se stvore zakonski preduslovi za to, izjavio je u petak direktor APR Zvonko Obradović. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.