AP Vojvodini iz republičkog budžeta 100 milijardi dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP Vojvodini iz republičkog budžeta 100 milijardi dinara

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas u raspravi o Predlogu budžeta za 2020.godinu da će ove godine izdvajanja za AP Vojvodinu biti veća u odnosu na 2019.godinu, napominjući da se planira izgradnja važnih saobraćajnica.

Odgovarajući poslanici Nadi Lazić iz LSV, Mali je kazao da je za Vojvodinu, kada se saberu sva izdvajanja, ukupno ove godine izdvojeno 91,1 milijardu dinara, što je 8,6 odsto. On je rekao da se 2020.godine taj iznos povećava na 100,1 milijardu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što je za 9 milijardi dinara više i iznosi 8,8 odsto ukupnog republičkog budžeta.

"Samo bih voleo i bilo bi mi drago kada biste sabrali sve one projekte koji idu u Vojvodinu i koji na taj način pokazuju koliko brinemo i ulažemo u taj deo Srbije", rekao je Mali poslanici LSV.

On je naveo su u predloženom budžetu za iduću godinu planirani projekti poput izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma-Šabac, kao o Novi Sad -Ruma, takozvani Fruškogorski koridor vredosti 550 miliona evra.

"Po pitanju ekologije, ne samo da imate više novca u budžetu resornog Ministarstva, postoji i projekat unapređenja infrastrukture za zaštitu životne sredine, za fabrike za prečišćavanje otpadnih voda, još 500 miliona evra u budžetu. To su ogromni novci", rekao je Mali.

Ministar je podsetio da je Predlog budžeta za 2020.godinu razvojni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.