AMSS: Kolovozi suvi, upozorenje na jutarnji mraz, na Pešteru do -20 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2023, 09:58

AMSS: Kolovozi suvi, upozorenje na jutarnji mraz, na Pešteru do -20 stepeni

Saobraćaj na putevima u Srbiji je umerenog intenziteta i odvija se po uglavnom suvim kolovozima u nižim predelima, saopštio je jutos Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Zimske službe svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni kao i putevi ka graničnim prelazima.

Neophodna je zimska oprema i vožnja koja je prilagođena stanju na putu jer je zbog niskih temperatura i dalje učestala pojava poledice.

AMSS je, takođe, objavio upozorenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na jak jutarnji mraz, sa minimalnim temperaturama od -12 do - 5 °C, koje će na planinama biti i niže - na Pešteru do -20 °C.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog prepduzeća " Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama na autoputevima.

Prema informacijama Uprave granične Policije, dobijenim u 5:15, nema zadržavanja na putničkim terminalima naših graničnih prelaza.

Na teretnim terminalima, samo se na prelazu Šid čeka jedan sat.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Putevi Srbije: Maksimalan oprez zbog poledice i magle

Vozačima se danas savetuje maksimalan oprez prilikom vožnje, jer zbog mogućih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

To pogotovo važi na deonicama koje duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima, gde je takođe moguća pojava magle.

Vozačima se, pored toga, savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

"Putevi Srbije" apeluju na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.