AMERIČKA SAMOVOLJA NEMA GRANICA: Odobrena dva paketa sankcija Severnom toku 2

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2021, 22:53

AMERIČKA SAMOVOLJA NEMA GRANICA: Odobrena dva paketa sankcija "Severnom toku 2"

Paketi sankcija "Severnom toku 2" trebalo bi da budu predstavljeni Kongresu u maju

Američko Ministarstvo pravde odobrilo je dva paketa sankcija protiv gotovo završenog gasovoda "Severni tok 2", ali o njima nije doneta konačna odluka, piše list "Politiko" pozivajući se na izvor u američkoj administraciji.

Kako navode novine, spiskovi koje je odobrilo Ministarstvo pravde tiču se švajcarske kompanije "Nord strim 2 AG", koja je stvorena za upravljanje gasovodom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i njenog direktora Matijasa Varniga.

. Konačnu odluku o ovom pitanju trebalo bi da donese predsednik Džozef Bajden i za sada nije jasno da li će na taj spisak biti uključen "Nord strim 2 AG" i Varnig.

Ranije je "Politiko" javio da Bela kuća razmatra imenovanje specijalnog izaslanika SAD koji bi vodio pregovore o prekidu izgradnje gasovoda "Severni tok 2". Uloga emisara ponuđena je Bajdenovom bliskom savetniku i bivšem koordinatoru Stejt departmenta za međunarodna energetska pitanja Amosu Hohštajnu.

Projekat "Severni tok 2" podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.

Protiv izgradnje gasovoda "Severni tok 2" aktivno se bore Sjedinjene Američke Države, koje žele da prodaju svoj tečni prirodni gas u EU. SAD su uvele sankcije gasovodu u decembru 2019. godine, usled čega je švajcarska kompanija "Olsiz" bila primorana da zaustavi radove na polaganju cevi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.