AMERI U PROBLEMU: Najveći trgovinski deficit u poslednjih 10 godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2018, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERI U PROBLEMU: Najveći trgovinski deficit u poslednjih 10 godina

Kina i SAD, dve najveće svetske ekonomije, trenutno su upletene u trgovinski spor

Trgovinski deficit SAD porastao je u februaru šesti mesec zaredom, dostigavši najveći nivo od oktobra 2008. godine.

Pročitajte i:

Trgovinski manjak SAD je u februaru povećan na 57,6 milijardi dolara sa 56,7 milijardi dolara iz januara, saopštilo je američko Ministarstvo trgovine, a prenosi agencija AP.

Izvoz robe i usluga dostigao je rekordnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 204,4 milijarde dolara, a uvoz rekordnih 262 milijarde dolara.

Deficit u trgovini robom sa Kinom, kao politički osetljivo pitanje, smanjen je u februaru na 29,3 milijarde dolara sa 36 milijardi dolara iz januara.

koji je širom sveta uznemirio investitore, ali i povećao strah među američkim poljoprivrednicima i preduzećima od nemogućnosti pristupa kineskom tržištu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.