AKTUELNO: U Srbiji je potvrđen još 321 slučaj korona virusa, preminulo sedam osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2020, 06:19

AKTUELNO: U Srbiji je potvrđen još 321 slučaj korona virusa, preminulo sedam osoba

U Srbiji se smanjio broj obolelih u jednom danu, pa je tako u poslednja 24 sata potvrđeno 321 novih slučajeva virusa kovid-19, a ukupan broj obolelih od početka epidemije prešao je 25.000 i sada je 25.213. Od poslednjeg preseka, preminulo je sedam osoba od ovog virusa, odnosno 565 od početka marta kada se virus pojavio u Srbiji, objavljeno je na sajtu Covid-19. Testirano je 8.804 osoba, ukupno 659.548, a na respiratorima se nalazi 150 pacijenata.

15.18 - U Kraljevu hopsitalizovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 67, preminula jedna osoba

U Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu, na kovid odeljenjima, hospitalizovano je 67 pacijenata, a jedna osoba je od posledica virusa korona preminula.

Pet pacijenata se nalazi na nainvazivnoj ventilaciji, dok su dva pacijenta priključena na respirator.

15.12 - Šumadijski okrug: Novozaraženih 55, u Kragujevcu 33

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje "Kraguj", u Šumadijskom okrugu registrovano je još 55 pozitivnih na korona virus, od čega najviše u Kragujevcu - 33.

U Aranđelovcu je zabeleženo još devet pozitivnih na Kovid 19, Topoli jedan, koliko i u Rači, u Kniću pet, Batočini šest, a opština u Šumadijskom okrugu u kojoj nije zabeležen nijedan novi pozitivan slučaj je Lapovo, saopštio je direktor Instituta "Kraguj" Dragan Vasiljević.

13.50 - Mirović: Situacija u Vojvodina i dalje nestabilna

Situacija u Vojvodini je i dalje nestabilna, a tokom jučerašnjeg dana je prvi put bilo manje od 300 pacijenata koji su smešteni u covid centru Kliničkog centra Vojvodine (KCV), izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, naglašavajući da se to nikako ne može uzeti kao parametar za optimistične izjave.

"I dalje imamo najveći porast obolelih sa teritorije Novog Sada koji je na dnevnom nivou negde oko 50 odsto od ukupnog broja obolelih u Vojvodini, a taj broj je i dalje dnevno između 150, 160 i 170, tako da nema tu nekih većih pomeranja", rekao je Mirović.

13.20 - Situacija u Nišu deluje mirno, ali još je nesigurna

Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je Niš u drugom piku virusa korona ipak u boljoj situaciji nego što je bio u prvom piku i da epidemiloška situacija u ovom trenutku u tom gradu deluje mirno i stabilizovano, te da je još nesigurna, ali da je pod kontrolom.

On je rekao da, ako tako potraje, uz disciplinu i poštovanje zaštitnih mera do kraja avgusta bismo imali daleko mirniju situaciju.

13.15 - Rasinski okrug: Novozaraženih 14, preminula jedna osoba

U Rasinskom okrugu, prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu, virus korona potvrđen je kod još 14 osoba i to 12 u Kruševcu i dve u Trsteniku, a posledica Covid 19 virusa preminula je jedna osoba.

Sa novozaraženima, u Rasinskom okrugu, od početka epidemije, zabeleženo je ukupno 1.136 osoba pozitivnih na virus korona.

11.59 - Otvorena laboratorija "Vatreno oko" u Nišu, obrađivaće 1.000 testova dnevno

Laboratorija za testiranje uzoraka na koronavirus "Vatreno oko" otvorena je danas u Nišu, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, ministra zdravlja Zlatibora Lončara, ambasadorke Kine Čen Bo, čelnika grada Niša i zdravstvenih ustanova u gradu.

Laboratorija će sa radom početi sutra, kada će biti testirani prvi uzorci.

11.40 - U Braničevskom pet slučajeva,Podunavski bez novih obolelih

U Braničevskom okrugu, prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, registrovano je pet novih slučajeva Covid 19, dok u Podunavskom okrugu nema novozaraženih.

Kako je saopštila direktorka ZZJZ Požarevac Ana Jovanović, novi pozitivni slučajevi zabeleženi su u Požarevcu, pa je tako sada u tom gradu ukupno od početka epidemije registrovano 265 pozitivnih na virus korona.

11.05 - Čačak: Hospitalizovano 140, preminule dve osobe

U Opštoj bolnici u Čačku na odeljenjima u kovid sistemu hospitalizovano je ukupno 140 pacijenata, u respiratornom centru gde su pacijenti sa teškom kliničkom slikom nalazi se 13 pacijenata, od kojih je 11 priključeno na respiratore.

Dve ženske osobe iz Lučana i Čačka, rođene 1950. godine, preminule su od posledica virusa korona, prenosi Glas zapadne Srbije.

10.33 - Od danas i automatsko obaveštenje građana o rezultatu PCR

Od danas je moguće da građani besplatno automatski dobiju obaveštenje o završenom rezultatu PCR testa putem SMS poruke ili imejla, saopštila je Kancelarija za IT i eUpravu Vlade Srbije.

Pored ranije usluge prijave za notifikaciju na Portalu eUprava da su rezultati testa gotovi, sada je omogućeno da pacijent prilikom samog testiranja ostavi kontakt telefon ili imejl, nakon čega će obaveštenje da je test gotov stići automatski.

10.22 - Valjevo: Novozaraženo 19 osoba, hospitalizovano 100 pacijenata

U poslednja 24 časa na teritoriji grada Vranja laboratorijski je potvrđeno 19 novozaraženih osoba, a u Opštoj bolnici u tom gradu je hospitalizovano ukupno 100 pacijenata, kako onih koji su suspektni na virus korona, tako i laboratorijski potvrđeni slučajevi.

Kako se navodi na sajtu grada Valjeva, u kućnim uslovima se leči 548 osoba, a u bolnici 50 laboratorijski potvrđenih slučajeva.

10.20 - Kon: Virus se smanjuje u cirkulaciji

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da se virus korona smanjuje u cirkulaciji u Beogradu i da se to vidi po broju onih koji se javljaju i kovid ambulante i po broju pregleda.

On je za TV Pink naveo da se smanjuje i pozitivnost onih koji se upućuju na PCR test.

09.45 - Vranje: Hospitalizovano 140 pacijenata, preminula jedna osoba

Prema podacima od jutros u 7 sati, u četiri kovid bolnice u Vranju hopsitalizovano je 140 pacijenata, među kojima nema dece, a jedna osoba kod koje je potvrđeno prisustvo virusa korona, preminula je, navedeno je sajtu Grada Vranja.

Od ukupnog broja trenutno hospitalizovanih kod 77 pacijenata laboratorijski je potvrđen virus korona, a u bolnicu je primljeno 16 pacijenata.

8.42 - Dr Sazdanović: Sa ovakvom nedisciplinom, ne može nam biti bolje

Sa ovakvom nedisciplinom, ne može nam biti bolje, upozorio je direktor Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović.

Klinička slika pacijenata sa koronavirusom je mnogo teža sada nego što je bila na proleće a pred nama je i treći talas koji se očekuje na jesen, rekao je Sazdanović za RTS.

07.54 - Damjanov: Ne osećamo popuštanje, isti broj pacijenata

Direktor Instituta za reumatologiju Nemanja Damjanov izjavio je danas da se u toj instituciji ne oseća smanjenje broja pacijenata, da se dnevno otpusti oko 10 odsto pacijenata, ali isto toliko i primi.

"Još nismo osetili da se bilo šta popušta. Kada smo počeli da radimo ovo, predviđanje je bilo da će naše potrebe za zbrinjavanje teških bolesnika biti 30-40 odsto. Ispostavilo se da je to 90 odsto", navodi Damjanov za RTS.

06.28 - Smanjio se broj pregleda u kovid ambulantama u Šapcu

U odnosu na prethodnu sedmicu smanjen je broj ljudi koji dolaze na preglede u kovid ambulante. Sve je više kontrolnih pregleda a manje prvih.

U Šapcu je, prema poslednjim podacima, 25 novozaraženih koronavirusom. Od početka epidemije ukupno je zaraženo 1.813 osoba ljudi. Na bolničkom lečenju je oko 260 pacijenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.