AKCIJE POZNATOG LUKSUZNOG BRENDA PALE ZA 18%: Direktor najavio neispunjenje ciljeva

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 17:10

AKCIJE POZNATOG LUKSUZNOG BRENDA PALE ZA 18%: Direktor najavio neispunjenje ciljeva

Skromniji rast prihoda.

Akcije nemačke kompanije Hugo Boss, poznate po istoimenom brendu luksuzne odeće, doživele su jutarnji pad od 18% nakon što je izvršni direktor Danijel Grider najavio moguće neispunjavanje ciljeva prodaje od pet milijardi evra do 2025. godine.

Grider je istakao da je 2023. godina bila "rekordna" za Hugo Boss, sa prihodom od 4,2 milijarde evra, što je porast od 18% u odnosu na prethodnu godinu.On je najavio da će prihodi kompanije u tekućoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godini rasti po znatno skromnijim stopama, za tri do šest odsto međugodišnje, te da će ciljevi prodaje za 2025. godinu biti "malo odloženi".

Makroekonomski i geopolitički uslovi su negativno uticali na potrošačke troškove, što je dovelo do usporavanja prodaje i kod drugih luksuznih brendova poput Barberija i LVMH.Unatoč tome, Grider smatra da je Hugo Boss dobro pozicioniran na tržištu kao "pristupačan luksuzni brend" koji može pružiti fleksibilnost cena bez ugrožavanja profitne marže.

Nakon jutarnjeg pada, vrednost akcija Hugo Boss-a blago je porasla, dosegnuvši 52,02 evra po deonici prema podacima sa Frankfurtske berze u 10:48 sati.

(Srbija Danas/Tanjug)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.