ABS prvi za Minel transformatore

Izvor: B92, 05.Sep.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABS prvi za Minel transformatore

Beograd -- Kompanija ABS Minel trafo iz Mladenovca dala je najbolju ponudu na tenderu za Minel tranfrormatore iz Ripnja.

Kompanija ABS Minel trafo, koja je deo ABS Holdinga nenada Popovića, prvorangirana je na tenderu za preduzeće Minel transformatori iz Ripnja, sa ponuđenih 17 miliona evra, kao i dodatnih sedam miliona evra za investicije, objavila je Agencija za privatizaciju Srbije.

Ruski konzorcijum OAO Novaja ERA i ZAO Aurora menadžment progašen je za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugorangiranog, sa ponudom od 11,3 miliona evra i obaveznom investicijom od sedam miliona evra.

Na tenderu za 65 odsto kapital Minel transformatora učestvovale su i kompanije AS Latvo iz Letonija, konzorcijum u kojem su Transenterpises Niš i Samarskij transformator iz Rusije, kao i Transformer elektroservis iz Italije.

Agencija za privatizaciju će sa prvorangiranim ponudjačem, ABS Minel trafo, početi pregovore o kupoprodajnom ugovoru, koji bi trebalo da bude potpisan u roko od 30 dana.

Tender je raspisan 24. maja, na prodaju je 65,16 odsto kapitala Minel trnasformatora, rok za dostavljanje obavezujucih ponuda istekao je 20. juna, a licitaciona garancija iznosila je 150.000 evra.

Uslov za prijavljivanje na tender bio je da se ponuđač bavi proizvodnjom ili prometom električnih motora, generatora ili transformatora tokom prethodne tri godine i da je 2007. godine on ili njegovo matično preduzeće ostvario poslovni prihod od najmanje 10 miliona evra.

Kako se navodi u prezentaciji, Minel transformatora iz Ripnja koju je izradio privatizacioni savetnik BDO Eksel (Excel), Minel transformatori su 2007. povećali poslovni prihod za 56,9 odsto na 682,58 miliona dinara, a neto dobit je opala za 39,5 odsto na 12,03 miliona dinara.

Minel transformatori osnovani su 1948. godine, a na kraju 2007. godine imali su 304 zaposlena, 10 više nego 2006.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABS holding kupuje Minel transformatore

Izvor: EMportal, 05.Sep.2008

Kompanija ABS Minel trafo iz Mladenovaca prvorangirana je na tenderu za preduzeće Minel transformatori iz Ripnja, sa ponuđenom cenom od 17 miliona evra.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.