A-HSP postrojio stranačku vojsku na Trgu bana Jelačića, nasuprot njima prosvjed antifašista

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Feb.2016, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A-HSP postrojio stranačku vojsku na Trgu bana Jelačića, nasuprot njima prosvjed antifašista

ZAGREB - Danas, petnaest minuta prije podneva na središnjem zagrebačkom trgu bana Josipa Jelačića počeo je najavljivano postrojavanje "stranačke vojske" Autohtone Hrvatske stranke prava (A-HSP).

Paralelno s ovim postrojavanjem, odvojeni kordonom policije, okupili su se i prosvjednici u organizaciji Radničke fronte.

U stroju takozvanih Hrvatskih domoljubnih snaga našlo se dvadesetak ljudi odjevenih u crne uniforme, pod hrvatskom zastavom čiji grb počinje bijelim >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << poljem. Nasuprot njima paralelno se odvija i prosvjed antifašista, kojih se okupilo pedesetak.

Na trgu je primjetan velik broj policajaca, dok građani zaobilaze skup i govore kako je sramota da se takve stvari danas događaju.

Postrojavajući svoju "vojsku", predsjednik stranke i vrhovni zapovjednik HDS-a Dražen Keleminec rekao je da žele dati prisegu domovini.

- Mi nismo fašisti ni ustaše nego domoljubi koji su domovinu branili 1991. Fašisti su poraženi u drugom svjetskom ratu i njih nije bilo u Zagrebu - rekao je Keleminec.

S druge strane policijskog kordona, Marko Milošević iz Radničke fronte rekao je pak da "ako netko govori i oblači se kao fašist, onda je fašist" te da fašisti nemaju snage da se tako izjasne jer znaju da je to odvratno.

Foto: N1 Televizija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.