Извештај: Током мандата Трампов бизнис примио 7,8 милиона долара из иностранства

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 20:05

Извештај: Током мандата Трампов бизнис примио 7,8 милиона долара из иностранства

Предузећа повезана са бившим председником САД Доналдом Трампом примила су најмање 7,8 милиона долара из 20 различитих земаља током његовог мандата, наводи се у извештају надлежног одбора Представничког дома. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Conroy, File „Ове земље су, често раскошно, трошиле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на станове и хотелске бораваке у објектима у власништву Доналда Трампа, лично обогаћујући председника док је он доносио спољнополитичке одлуке повезане са њиховим политичким циљевима са далекосежним последицама за Америку“, наведено је у извештају истражитеља у одбору у којем демократе имају већину.
Међу тим земљама налазе се Турска, Малезија, Кувајт, Кина, Саудијска Арабија и ДР Конго, преноси Ројтерс.
Како је наведено у извештају, кинески званичници потрошили су највећу суму новца, 5,6 милиона долара у Трамп Тауеру и у два хотела бившег председника у Вашингтону и Лас Вегасу. Кину прате званичници Саудијске Арабије и Кувајта, који су потрошили 615.422 долара и 465.744 долара у резиденцијама у Трамповом власништву.
Када је 2016. победио на председничким изборима у САД, Доналд Трамп препустио је управљање пословима својим синовима, направивши тако преседан јер се није одрекао претходних послова када је ушао у Белу кућу. Недуго потом, Конгрес је почео да испитује питање сукоба интереса и Трампова потенцијална кршења клаузуле Устава САД о накнадама, која забрањује високим функционерима да примају поклоне од страних држава, без сагласности тог тела.
Истрага је довела до дуготрајног судског спора који се завршио нагодбом 2022. године, када је Трампова рачуноводствена фирма почела да доставља тражену документацију о примљеном новцу.
Извештај је разматрао четири некретнине, мање од 1 одсто 558 корпоративних ентитета које је Трамп имао директно или посредно као председник. Трампова рачуноводствена фирма није обезбедила документе који се односе на најмање 80 одсто Трампових пословних субјеката, рекли су конгресни истражитељи.
Доналд Трамп је водећи кандидат на текућим републиканским страначким изборима и очекује се да ће се суочити с председником Џозефом Бајденом на општим изборима у САД у новембру ове године.
 
Savet bezbednosti UN osudio napad u Iranu

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Извештај: Током мандата Трампов бизнис примио 7,8 милиона долара из иностранства се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.